maandag 21 november 2022

Zoethoudertjes

Een groot aantal nog in leven en/of gezond zijnde gastarbeiders mogen gratis een WK wedstrijd in hun stadions bijwonen. Een aantal enthousiastelingen is voor de camera's gezet alwaar zij hun vreugde moesten uiten. Zouden ze ervoor betaald zijn?
Dat dwangmatige komt ook hier voor. Zo wilt de NPO heel graag zelf onderzoek doen naar de misstanden bij DWDD. Het biedt de NPO de mogelijkheid om de bevindingen geheel naar eigen inzichten te maken. Net zoals het geval van de omroep Ongehoord Nederland is een onafhankelijk onderzoek noodzakelijk en eerlijk. De NPO zal ongetwijfeld tot de conclusie komen, dat het  met DWDD allemaal heel erg meevalt en dat ON uit de ether verbannen moet worden.
Gisteren zag ik een uitzending van Boerderij van Dorst. Daarin werd heel even de kritiek op de NOS aangekaart. Heel even maar, want echt gerichte kritische vragen bleven uit. Jammer, want nu hoefde de NOS presentatrice Simone (slimme en verstandige vrouw overigens) zich niet inhoudelijk uit te laten over de manier van het nieuws brengen door de NOS.
Ik kon me wel vinden in haar uitspraken over kritiek : "Je mag best bijna alles zeggen, maar verwacht dan ook reacties." Dachten ze in de Tweede Kamer ook maar zo. Wie vanuit de oppositie kritiek heeft op het regeringsbeleid is een complotdenker en moet z.s.m. van het toneel verdwijnen. Vera Bergkamp mag blijven, de democratie is weggejaagd.