woensdag 30 november 2022

Van het Oostfront

Meneer Jens Stoltenberg van de Navo zei dat Rusland de winter gebruikt als wapen. Volgens mij is de winter een seizoen en als zodanig niet als wapen inzetbaar. Gaat de NAVO nu de winter afschaffen of bestrijden?
Volgens dezelfde meneer Stoltenberg valt Rusland energiecentrales aan, omdat het aan de verliezende hand is. Helaas voor Stoltenberg zijn er ook veel websites die de oorlog in Oekraïne aanzienlijk objectiever verslaan, dan menig westerse persdienst. In het algemeen is de westerse berichtgeving over de situatie in Oekraïne van dien aard, dat het erop moet lijken dat Zelensky aan de winnende hand is. Volgens sites als YouTube is het Russisch leger al maanden geleden volledig verslagen. De bedoeling ervan is om de wapenzendingen en de vele miljarden die naar Oekraïne gaan goed te praten en te continueren. Helaas lijdt het Oekraïens leger veel verliezen (recent een compleet bataljon -en krijgt het ook veel verouderd militair wapentuig. De Russen hebben al veel moderne westerse wapens in handen gekregen.
Duitse militairen klagen over het feit, dat hun wapenarsenaal erg karig geworden is. De grote voorraad is nar Oekraïne gegaan, waar veel vernietigd is. Nog even en Duitsland zou enkel manschappen kunnen sturen. Op dit moment zijn het voornamelijk aggregaten die naar Oekraïne gaan. Om de stroomvoorziening op gang te houden. Maar om die aggregaten te kunnen laten draaien, is brandstof diesel) nodig. En die is karig.
In het strijdgewoel komt ook het geloof weer om de hoek kijken. RK Poolse huurlingen hebben orthodoxe kerken in Oekraïne geplunderd en bijbels verbrand. Volgens de huurlingen zijn orthodoxe gelovigen geen mensen. Overigens zijn er al veel van de Poolse huurlingen omgekomen. Zelensky steunt de acties en is van plan alle orthodoxe kerken te sluiten vanwege hun banden met het Russische patriarchaat.
Hoewel de westerse politiek anders beweert, neemt het vertrouwen in en de geloofwaardigheid van Zelensky alsmaar af. Men begint hem zelfs een vervelende zeurpiet te vinden. Volgens het nieuws heeft het Oekraïens leger 'het moeilijk'.
Amerika weigert Rusland op de lijst van terreurstaten te zetten. Logisch, want dan had Amerika zichzelf er ook op moeten plaatsen. Ver boven Rusland.
Terwijl de EU economisch zelfmoord heeft gepleegd voor het corrupte Oekraïne, gaat Rusland nog meer gas verkopen aan China. Rusland overweegt de Nord Stream leidingen niet meer te gaan gebruiken. Uit een Deens bericht *)wordt een Amerikaans oorlogsschip ervan verdacht de leidingen vernield te hebben met speciale torpedo's. Er zouden restanten van een "Harpoon anti-ship torpedo" bij de schades zijn aangetroffen. Militaire informatie over de bewegingen van Britse en Amerikaanse schepen in het gebied hebben geleid tot het lokaliseren van een Amerikaans schip als 'dader'. In het gebied hielden Britse seals duikoefeningen. Zij werden in eerste instantie verdacht van sabotage.
*) Uiteraard is de website die het nieuws lekte van het www verwijderd, omdat men de Russen de schuld geeft.