donderdag 24 november 2022

Dwars

Victor Orban weigert zijn fiat te geven aan de miljarden euro's steun die de EU Oekraïne wil verstrekken. Orban houdt het heel simpel voor wat betreft de argumentatie : "Hongarije geen miljarden steun van de EU, dan Oekraïne helemaal niet." Ik zeg : "Viva Orban!"
In tegenstelling tot Oekraïne is Hongarije wel een lidstaat van de EU. Hongarije krijgt geen steun omdat het land moedig vasthoudt aan de eigen democratie. Het betreft o.a. het woke Lhbti gedoe, waar Hongarije niets van wil weten. Terwijl dezelfde EU kritiekloos het WK voetbal in het homofobisch Qatar laat gebeuren. Volgens Brussel is er slechts één democratie en dat is die, die vanuit de EU de lidstaten opgelegd wordt. De verkiezingsuitslag in Italië wordt ook niet door de EU gerespecteerd. Men zint op financiële strafmaatregelen tegen Rome.
Orban maakte Oekraïne boos vanwege een sjaal die hij droeg toen hij Hongaarse voetballers ontmoette. Volgens het nieuws. Op die sjaal staat Groot Hongarije vermeld. De tekst refereert aan het verleden toen delen van Oekraïne en Roemenië nog tot Hongarije behoorden. Maar ach, het oosten van Europa is al eeuwen lang verdeeld geweest en is het nog steeds vanwege allerlei overheersers en buitenlandse bemoeienissen na oorlogen. In het voormalig Joegoslavië weet men er alles van. Oekraïne heeft ook een delen van o.a. Roemenië en Polen geannexeerd. Maar dat vermeldt het nieuws natuurlijk niet, want de westerse wereld draait enkel om de nazi's van het corrupte Oekraïne.
Zelensky begint steeds meer te zeuren. Hij wil dat de Russen ophouden met het uitschakelen van energiecentrales. Want dat is terreur, zegt Zelensky. Nee, dat is dus ook oorlog. Hitler bombardeerde ook Rotterdam en Londen en ons landje doet dat ook nog steeds. Het is een oorlog die Zelensky zelf over zijn land afgeroepen heeft op aandringen van Amerika. Zelensky is aan de verliezende hand en gaat alsmaar harder tegen het Westen schreeuwen. Oekraïne vecht steeds meer zijn eigen oorlog.