donderdag 24 november 2022

Verwarring

Gisteren zag ik een aflevering van First Dates, de Nederlandse versie. In die aflevering was een mevrouw die beweerde, dat babi pangang een Chinees gerecht is. Nou, dan wordt het echt tijd de eigen Nederlandse koloniale geschiedenis te gaan doornemen. Trouwens de benaming van het gerecht is Maleis / Bahasa en niet Chinees. Ze deed de uitspraak nota bene tegen een cateraar in Indische gerechten. De man kwam uit Harderwijk, waar dus niet alleen IJsselmeer paling verkocht wordt. Ik vond hem vrouwonvriendelijk en wat palingboers overkomen.
De mevrouw zag er weliswaar zeer gezond uit, maar van de Indonesische keuken wist ze hoegenaamd niets. Treurig voor iemand die beweert van lekker eten te houden. Al kreeg ik de indruk dat mevrouw meer van het eten dan van het koken is. Ik vind het wel leuk om af en toe zo'n dating programma te zien. Vooral de subtiele opmerkingen zijn leuk.

Zij, wat opgewonden, : 'Zie je die dronkaard daar? Die vroeg mij ten huwelijk tijdens een date. Ik heb hem toen afgewezen. Haha!'
Hij, wat jaloers, : 'Volgens mij is ie dat moment nog steeds aan het vieren.'