zaterdag 26 november 2022

Tegen wroeten

De overheid is op zoek naar opvangplekken voor vervelende Oekraïners. Ik zeg : bel Moskou eens of gooi ze het land uit.
Als jochie zag ik tijdens het spelen op een boerderij, dat de varkens een ring door de neus droegen. Ik dacht dat ze daarmee vastgelegd werden. Maar mijn vriendje, zoon van de boer, wist mij te vertellen, dat die ring bedoeld is om het wroeten van varkens in de grond tegen te gaan en ze gemakkelijker rustig te houden. Later zijn krammen en neusringen bij dieren verboden.
Het gevolg was dat er een overschot aan neusringen ontstond. Gelukkig hebben slimme mensen daar een oplossing voor bedacht. Ze worden tegenwoordig verkocht aan nieuwsgierige vrouwen. Om te voorkomen dat ze hun neuzen in andermans zaken steken?
Over het algemeen heb ik niets met piercings. Ik zie maar al te vaak leuk uitziende meisjes / vrouwen die zelf hun toet blijkbaar te leuk vonden. En dus spijkeren ze die vol met metaal. Zonde. Van het metaal. En van hun uiterlijk, want het komt maar al te vaak voor dat het verkeerd gaat met de piercing. Met als meest voorkomende zichtbare plaats de oren. Dan zitten er bulten op de oorschelpen. Soms lijken ze op gezwellen. Eigen schuld, dikke bult.