woensdag 30 november 2022

Herfst

De herfst heeft ook zo z'n charmes. Net zoals alle andere seizoenen (volgens de NAVO zijn seizoenen Oorlogsmiddelen 😂). Maar er kleven ook minder leuke aspecten aan elk seizoen. In de herfst zijn het de bladeren die vallen. Geregeld hark en veeg ik het pleintje wat schoon. Dat is soms lastig vanwege het vochtige weer. Het kleinere blad plakt dan op de tegels. Ik gebruik eerst de bladhark, daarna de bezem. Met de bladhark is het meeste blad al op een hoop geveegd. Het heet weliswaar bladhark, maar er is hier bewoner, die van mening is dat ik dat ding niet mag gebruiken. Ik mag alleen de bezem hanteren. Zelf steekt ze geen hand uit hoor. Maar goed, ik heb weer mijn best gedaan. Omdat ik toch al streng voor mezelf ben, heb ik dit keer met een minder dan gewenst resultaat genoegen genomen. De boog moet af en toe ook ontspannen.
Omdat ik toch zo bezig was, heb ik bij een bewoner in een straat schuin tegenover ons even aangebeld. Fenna en ik wandelen geregeld door een poort / brandgang om zodoende k*tkeffertjes uit de straat erachter te ontlopen. In die poort wordt de doorgang soms gehinderd door een klimplant die over een schutting heen hangt. En groeit. Ik heb al diverse keren met de hand wat lange slierten / uitlopers afgebroken, zodat ik niet hoef te bukken of  helemaal naar rechts moet uitwijken. Vooral als het regent of geregend heeft geven die takken extra nattigheid.
Ik heb dus even bij de bewoner aangebeld en hem gevraagd of ik die struik mocht snoeien. Ik beloofde hem dat netjes te doen en het snoeiafval op te ruimen. Meneer (slecht ter been) vond het prima. Dus heb ik de plant gesnoeid. En natuurlijk het afval opgeruimd. Afspraak is afspraak en beloofd is beloofd.