dinsdag 22 november 2022

Terechte inval

Eind jaren 90 waarschuwde een hoge Amerikaanse Rusland-deskundige / regeringsadviseur al voor het gevaar Rusland met Navo lidstaten te willen in te sluiten. George Kennan heeft om die reden begrip voor de Russische inval in Oekraïne. Hij verwachtte al in de jaren 90 al een Russische inval in Oekraïne om het land tot de (politieke) orde te roepen. Sinds midden jaren 50 is Amerika al bezig om delen van de toenmalige Sovjet Unie tegen Moskou op te zetten. Oekraïne stond toen al centraal in de Amerikaanse politieke belangstelling. Kennan vond het idee van het Pentagon om Rusland in te sluiten 'fatale politiek' die tot een oorlog kan leiden. Hij heeft helaas gelijk gekregen.
De NAVO heeft Rusland tot een terroristische staat benoemd. Ik weet zeker, dat Rusland miljoenen minder slachtoffers heeft gemaakt, dan de NAVO. Ik vind de NAVO een moorddadige organisatie, die onder het mom van democratie en/of ordinaire smoezen graag een oorlog begint en een vrijbrief heeft om veel burgerslachtoffers te maken. Als Rusland een terroristische staat is, dan is het met Oekraïne en vooral alle NAVO landen net zo gesteld.
In de oorlog wordt Oekraïne wat misdaden betreft flink de hand boven het hoofd gehouden. Amerika c.s. doen er van alles aan om het corrupte, misdadige land gevrijwaard te houden en elke vorm van negativiteit.