vrijdag 25 november 2022

Slaafs

Het overgrote deel van de Nederlanders vind ik slaafs gedrag vertonen. Dat werd weer eens in het nieuws bevestigd via een bericht over beroerde werkomstandigheden. Met slaafs bedoel ik dus niet alleen volgzaam, maar dus ook verknocht aan slavernij. Slaven hebben leiders nodig. Dat zijn de slavendrijvers. De excuses op 19 december hebben geen enkele zin, want het slaafs zijn en slavernij zit in de Hollandse genen. De slavernij gaat dus elke dag weer gewoon door. Ik heb het gedurende mijn verblijf op CuraƧao van zeer dichtbij mogen ervaren. Ik begreep toen best waarom menig Antiliaan een hekel had aan de zich superieur voelende Nederlander.
Er zijn nog steeds bedrijven, waar medewerkers geterroriseerd worden door collega's. Door Nederlandse slavendrijvers. Hun ware aard komt naar boven zodra frustraties bij hen opkomen. Die reageren ze graag af op hun collega's / medewerkers. Het zijn niet per se buitenlandse medewerkers die het slachtoffer zijn. Ook landgenoten worden als slaven behandeld. Om als slaven behandeld te worden, zijn slavendrijvers nodig. Ze vormen ook de notoire pestkoppen op de werkvloer. En die zijn er volop in Nederland. Sinds de corona is het enkel erger geworden op de werkvloeren.
Zoals gezegd, zit het volgens mij in de genen van de Hollander. Veel Nederlanders volgen slaafs de politiek, die op haar beurt slaafs de EU en Amerika volgen. Als ik naar de werk- en woonomstandigheden kijk waarin gastarbeiders, sorry  ik bedoel arbeidsmigranten (dan klinkt het alsof ze zo goed behandeld worden) hun minimumloon verdienen, dan verzucht ik : Nederlanders hebben de slavernij in de genen. Wie geen slavendrijver is, is dus een slaaf. Of een landverrader of een arbeidsmigranten lover of een Wappie. Zij zullen nooit een leidinggevende functie krijgen.