dinsdag 15 november 2022

Familie Jansen

Van een familielid van de kant van de familie Jansen, de biologische vader van mijn vader was HLF Jansen, kreeg ik dit toegestuurd. Een stukje geschiedenis / stamboom uitgezocht door R. Blaset.

Over jouw opa ( H.L.F. Jansen, foto)  heb ik nog niet veel gevonden, door deze gegevens heb ik de bevestiging dat zijn vader ( jouw overgrootvader) George Hendrik Jansen geboren 11 okt 1856 een zoon is van ( jouw betovergrootvader)  Hendrik Carel Christiaan Jansen ( Klopt, dezelfde namen als jouw opa maar dan in een andere volgorde) was geboren op Haruku in 1826, gestorven op Ambon 3 nov 1871, hij was weer een zoon van Hendrik Jansen en Wilhelmina Magdalene de Mey ( jouw directe voorouders 5 generaties terug). De moeder van jouw overgrootvader, jouw overgrootmoeder, de vrouw van Hendrik Karel Christiaan was Johanna Adriana Smits geb Ambon 26 oct1825 gestorven Ambon 20 apr 1886, zij was een dochter van Laureiis Hendrik Smits geb Ambon 1769 gestorven op Ambon 16 apr1847 getrouwd 1830 met Ariantje dochter van Jacob ( door het ontbreken van geboortedatum en achternaam vermoedelijk een -zoals het toen genoemd werd- inlandse vrouw) over deze Laureiis , jouw directe voorouder zijn denk ik wel wat gegevens terug te vinden omdat hij Kapitein van de Schutterij op Ambon was, Hij was een zoon van ( voorouders 6 generaties terug )  Johannes Smits geboren Makassar tussen 1735 en 1740, gestorven op Ambon na 1769 en Johanna Margaretha Glazenlaker geb. omstreeks 1749, gestorven op Ambon na 1769.
Waarschijnlijk Moluks bloed van je overgrootmoeder haar kant , jouw betovergrootmoeder Ariantje, zoals zij omschreven staat gaat het meestal om een zogeheten Inlandse vrouw en aan haar naam en de naam van haar vader Jacobus ( jouw directe voorouder 5 generatie terug ) betreft het hier gedoopte dus christelijke ( waarschijnlijk ) mensen van Saparua