maandag 21 november 2022

Survival of the fittest?

Nee, de sterksten overleven niet als het om mensen gaat. Het zijn de mensen die zich het beste kunnen aanpassen aan veranderingen, zich mee laten voeren met de stroom. Dat is op zich best lastig, want er zijn veranderingen die niet bepaald leuk zijn. Maar verzet heeft weinig zin, tenzij er sprake is van een grote verzetsgroep. In het andere geval kost verzet veel tijd en energie en maakt het leven minder aangenaam. Hoe lang zal het duren voordat mensen met afwijkende gedachten maatschappelijk uitgerangeerd worden? Daar is men al druk mee doende. Nog even en dan wordt mijn bankpas of mobiel betalen geweigerd, omdat ik er andere gedachten op nahoudt, andere media volg en opkom voor de rechten van de mens. Of wordt onze kliko (met chip!) niet meer geleegd vanwege mijn kritiek op de afvalbeleid van de gemeente.
Als ik het nieuws mag geloven, heeft de jeugd het erg moeilijk. Het zegt mij echter, dat het kabinet de toekomst van ons land kapot maakt. Rutte c.s. maken mensen armer, zieker en ongelukkiger.
Ik lees het nieuws inderdaad nogal anders. Zo hoorde ik een Spaanse kustwacht vertellen, dat hij afgelopen week 24 jonge drenkelingen die uit Afrika afkomstig waren gered heeft. Ik hoor dan wat anders : die Spanjaard heeft 24 illegale criminelen de EU binnengehaald.
Sigrid Kaag zei laatst dat ze wel veel geld wil geven aan ons, maar dat wij dat geld eerst zelf moeten verdienen. Huh?! Ons verdiend geld gaat met miljarden tegelijk vooral naar buitenlanders. Als wij zelf aan de beurt zijn, is er volgens Kaag geen geld en dat is dus onze eigen schuld. Het socialisme blijft net zo lang bestaan, totdat ons belastinggeld op is. Met welk socialistisch land op de wereld gaat het goed?
Maar goed, ik zal voorlopig al die onzinnigheden moeten blijven aanhoren en erin mee moeten gaan. Gelukkig ben ik nogal Oost-Indisch doof, vergeetachtig en de 70 al gepasseerd.