donderdag 17 november 2022

Een politiek proces

Het hele proces rond de crash van vlucht MH17 ervaar ik als een louter politiek gebeuren. Het begint al met het feit, dat landen als Nederland, Maleisië en Oekraïne buiten de verdachtenkring gehouden zijn. Erger : Nederland doet zelf onderzoek. Maleisië is het altijd oneens geweest met de manier waarop het onderzoek plaatsvindt, maar het moest van Amerika zwijgen. Komt bij dat veel bewijsmateriaal mij 'gemaakt' overkomt. Het is toch wel heel toevallig, dat Britse journalisten op de dag van de crash en erna telefoongesprekken van nota bene Russische militairen i.c. 'verdachten' afluistert. Detail : in Oekraïne spreken velen ook Russisch. In eerste instantie riep Amerika : "Wij hebben satellietbeelden!" Maar blijkbaar verstoorden die beelden het politieke plan : Rusland de schuld geven. Dus waren er plots geen beelden. De Amerikaanse spionage satellieten hebben toevallig die dag niet gewerkt. En dan zijn er plotseling wel beelden, maar dan gefotoshopt vanwege geheimhouding. Die gefotoshopte beelden worden door de rechtbank ook nog geaccepteerd als bewijs. Overigens heeft Amerika altijd al een grote interesse in Oekraïne aan de dag gelegd.
De oorlog in Oekraïne heeft inmiddels uitgewezen hoe goed Zelensky kan manipuleren. Ondanks de recente Amerikaanse satellietbeelden blijft Zelensky beweren dat Russische raketten Polen hebben aangevallen. Wat een gevaarlijke komediant! Ook hier weer : Oekraïne heeft veel Russisch wapentuig.
Ik hecht totaal geen waarde aan het MH17 proces. Het is een politiek toneelstuk over de ruggen van de nabestaanden. De rechtsspraak is al langere tijd een politiek verlengstuk. De vonnissen tijdens de corona lockdown wijzen dat uit. Het is me na ruim 60 jaar duidelijk geworden, dat het grootste gevaar voor de wereldvrede de westerse politiek is. Die heeft tot miljoenen(!) slachtoffers geleid.