vrijdag 18 november 2022

Wonderlijke wereld

Kleding of spullen op de trap leggen, met de bedoeling dat degene die naar boven gaat ze meeneemt. Dat werkt meestal niet zo. Een soortgelijk verschijnsel doet zich voor met geleegde kliko's.
Vanmorgen worden de papier kliko's (blauw deksel) geleegd. Dat gebeurt gemiddeld een keer in de maand. Gisteren zijn de groene pmd kliko's geleegd. Toen ik met Fenna aan de wandel ging, viel mij op dat in een paar gevallen pmd kliko's tussen de rij papier kliko's stonden. Des te opvallender was het, dat het kliko's waren met hetzelfde huisnummer van die met papier. Dus iemand rolt zijn papier kliko naar de straatkant, maar laat de geleegde pmd bak doodleuk staan. Niet leuk voor de ophaaldienst.
Het gebeurt hier ook hoor. Sommige geleegde kliko's staan een week aan de straatkant. Terwijl de eigenaren dagelijks passeren. Wandelend met hun hond of op de fiets van en naar huis. Er zijn er die vanuit hun raam tegen hun bak aankijken. Omdat ze meestal voor de doorgang staan (verlaagde stoep), rol ik ze maar aan de kant. Zouden het soms dezelfde mensen zijn, die thuis ook altijd de spullen op de trap lieten liggen?
Het schijnt dat de betreffende huishoudens hun afval in zakken opzouten in hun achtertuin. De dag voor het legen van de kliko of op de dag zelf, gaan ze pas op zoek naar hun kliko. Op zich vreemd, maar soms ook lastig. Vooral als het flink waait of stormt. Dan waaien die bakken zo om, omdat ze van boven breder zijn dan van onderen.