woensdag 9 november 2022

Naar voor de buren

Het AZC van Dronten bevindt zich ver buiten de bewoonde wereld van Dronten, zo'n 12 km van het centrum vandaan. Echter, het centrum bevindt wel zo'n 6 km van het centrum van Kampen vandaan. Dat is voor de fietsende AZC 'ers gemakkelijk te doen. Al jaren heeft Kampen te lijden onder de criminele asielzoekers in de vorm van inbraken, winkeldiefstal en zedendelicten. Maar de Kampenaren moesten erover zwijgen. Want 'die asielzoekers zijn allemaal nette mensen' aldus de politiek. Het is wel vreemd, dat de gemeente Kampen weinig tot niets in te brengen had / heeft over het AZC. Het is net alsof je buurman iets groens (ik schrijf dus geen onkruid) vlakbij de erfafscheiding heeft geplant.
De burgemeester van Dronten heeft er ook zo zijn filosofie over : "dit is niet wat wij willen." En daar blijft het bij. Wat zeg ik? Het wordt nog erger, want men wil nog meer 'vluchtelingen' opvangen. Inmiddels is het wel zo, dat in het centrum van Dronten steeds meer ongure sujetten rondhangen. Ze klitten bij elkaar en vervelen zich merkbaar. En je weet : Ledigheid is des duivels oorkussen.
In Ter Apel heeft men speciale handhavers / straatwerkers ingezet om de 'vluchtelingen' daar wat in toom te houden. Er rijden al speciale bussen voor de notoire relschoppers en er is ook een speciale opvang voor dat soort tuig. Volgens mijn bescheiden mening gaat er iets faliekant verkeerd in dit landje.