zondag 20 november 2022

Vreemde eisen

Af en toe kijk ik naar datingsprogramma's. Het is interessant te zien en horen waar mensen naar op zoek zijn. Er zijn er die nogal oppervlakkige eisen / wensen hebben. Die gaan alleen over het uiterlijk. Ze worden in andere gevallen ook als eerste genoemd. Anderen hebben niet echt wensen of eisen. Bij hen ga het meer om het innerlijk. Veel vrouwen hebben een planning in het hoofd; verkering, trouwen en voor een bepaalde leeftijd een kindje. O ja, een hond komt ook veel voor. Er zijn er die op dat moment het bed delen met een hond. 't Is maar net wat je lekker vindt.
Afgelopen week hoorde ik zo'n vreemde eis. Geen wens, maar een eis. De toekomstige partner moest per se alcohol drinken. Als mevrouw een drankje nam, "....zou het een domper zijn als mijn partner een cola of sinas zou bestellen", aldus de alcoholiste. Ja, sorry hoor. Wat is dat nou??
En toch begreep ik die vrouw wel. Ze zal een notoire drinker zijn, die zich schuldig voelt als ze alleen aan de alcohol zit. Ze zoekt merkbaar een lotgenoot, een collega alcoholist. Nou, succes ermee.