woensdag 30 november 2022

Typisch overheid

De minister van Sport mevrouw Helder is tegen de wil van de Tweede Kamer toch naar Qatar gegaan. Ze zat op de tribune van de wedstrijd van Qatar tegen Oranje. Ze droeg geen 1 Love armband, maar een minuscuul speldje. Ze vond het zelf 'een logische oplossing'. Ik vind het een laffe oplossing. Wat dat betreft heeft haar Duitse collega meer lef. Zij zat wel met een armband op de tribune. Het is weer typisch de overheid. De laffe Kaag en Hennis deden een hoofddoekje op. Weer het slaafs gedrag van Nederlanders. De zogenaamde fans van Qatar zijn van hun verplicht stadionbezoek af. Het land is uitgeschakeld op het WK. 
Volgens het nieuws daalt de inflatie met maar liefst 5%! Wie prijsbewust leeft, begrijpt dat het een leugen is. Bedoeld om ons wat te kalmeren. De prijzen blijven stijgen. Al was het maar door stiekem het gewicht van de producten te verminderen bij gelijkblijvende prijs. Het is triest dat in tijden van een crisis het rendement op beleggingen zeer hoog is. Dat zegt mij genoeg.
De nieuwe inflatiecijfers zijn tot stand gekomen op basis van nieuwe rekenmethodes. Ook typisch overheid. Zo heeft ze ook haar eigen methodes om luchtvervuiling, lawaai enz. te berekenen. De uitkomsten zijn altijd weer gunstig voor haarzelf.
Het kabinet komt met allerlei tips om de crisis door te komen. Volgens mij is het slimmer de koers van het kabinet te wijzigen. Maar ach, daar heb je wel slimme en verstandige leiders voor nodig.