donderdag 10 november 2022

Oud nieuws

Geregeld krijg ik nieuws voorgeschoteld, dat ik decennia eerder al hoorde. Zoals het nieuws dat kinderen van met name lager geschoolde (mag die term nog?) ouders last van overgewicht hebben. Volgens mij zijn binnen die groep ook relatief veel kinderen die veel roken en alcohol gebruiken. Ik denk niet dat het zozeer met hoog of laag opgeleid zijn te maken heeft. Het lijkt me eerder een soort cultuur die onder mensen met een laag inkomen heerst. Net alsof ze in hun puberteit zijn blijven hangen. Maar het kan ook zijn, dat het IQ ook een rol speelt. 
De scootmobielers worden als zeer gevaarlijk weggebruikers betiteld. Tja, dat roep ik al een tijdje. Ik vind ze ook asociaal. Altijd midden op de weg rijden en chagrijnig kijken. Ze rijden vaak met een knipperlichtje aan om andere weggebruikers te misleiden. Altijd veel te snel rijden in winkels en voetgangersgebieden. En telkens weer die kar dwars voor een toegang parkeren.
In een aflevering van "De boerderij van Dorst" stak Waylon een verhaal af over zijn 'slappe ding' probleem. Hij vertelde toen een verhaal dat bij mij nog vele malen slapper overkwam dan zijn ding. Wat hij vertelde was ook een vorm van oud nieuws. In mijn jeugd hadden mensen ook van die bekende smoezen, zoals de brug stond open, ik ben ziek en/of ik had een lekke band. De waarheid is dat Waylon gewoon vreemd gegaan is.
De muziek gaat dit keer over de gevolgen van te veel alcohol.