woensdag 16 november 2022

Het schiet niet op

Mijn herstel van de lichte griepaanval verloopt nogal traag. Ik voel me niet ziek, maar ik heb weinig energie. Dus ben ik weinig actief, al dwing ik me er wel toe om bezig te blijven. Maar goed, ook een slak en een schildpad bereiken hun bestemmingen.
Ik las over een nieuw fenomeen. Tot voor kort moesten de verliezers oorlogsschade betalen. Maar omdat het Rusland betreft, is het veranderd. Of is het vanwege de media, die beweren als zou Oekraïne land heroverd hebben op de Russen en dus aan de winnende hand zijn? De Russen trekken zich terug, zoals eerder al voorspeld / gezegd werd. Ze wilden Oekraïne militair verzwakken, de oostelijke provincies bevrijden en Oekraïne in de kou en het donker zetten. Over het veroveren van Oekraïne is nooit (openlijk) gesproken. Ons landje gaat nog meer geld naar Oekraïne sturen. De corrupte Oekraïense politici zitten nog steeds in hun handen te wrijven.
Boze tongen beweren, dat Rusland Polen beschoten heeft met raketten. Weer geven de Amerikanen aan, dat het niet het geval is (satellietbeelden). Net zoals met de MH17. Het wachten is op het plots verdwijnen van die beelden. Onafhankelijke instanties spreken over Polen of Oekraïne als veroorzaker. Oekraïne heeft overigens zelf heel veel wapentuig van Russische makelij.  Vooral Oekraïne vertrouw ik voor geen cent. Zelensky wil nog steeds dat de NAVO hem gaat helpen. Dus onderneemt hij van alles en nog wat om zijn zin te krijgen. Opzouten met die komediant.
Nu het Russische Gazprom in Duitse handen is gekomen, kunnen de westerse klanten weer Russisch gas en olie afnemen. Huichelaars! Maar ja, Schalke 04 krijgt wellicht weer Gazprom als sponsor terug. Maar of dat de prestaties van die voetbalclub zal verbeteren. Ik betwijfel het.