dinsdag 1 november 2022

Vreemd hoor

In Amsterdam is zondagavond j.l. een medewerker van Febo neergestoken. De dader (een zwerver) was met vernielingen in de zaak bezig, toen hij instak op de medewerker. Vreemd, want ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die de Febo kroketten zo slecht vinden smaken. Voor mij doen ze niet onder voor een Kwekkeboom of een Van Dobben. Ik wens de medewerker het beste.
Het komt helaas voor, dat bepaalde mensen jaloers worden als anderen iets (gekocht) hebben. Ze zijn blijkbaar erg gericht op wat anderen doen. Als die anderen meer (kunnen) doen dan zij, dan slaat de afgunst toe. Vreemd, want je kunt ook sparen en veel spullen zijn gratis krijgen. Een kwestie van respectievelijk keuzes maken en opletten en snel reageren. Ik weet, het kost meer moeite dan sec jaloers worden.
Als ik geen regenboog bandje of speldje draag, ben ik blijkbaar homofoob. Nou, dan ben ik tegen veel dingen en mensen, want ik draag bijvoorbeeld ook geen Ajax of Feijenoord speldje of das. Ik ben ook niet tegen andere voetbalclubs hoor, ook al draag ik niets van hen. Nu kan het zijn dat in geval van voetbal ik juist wel in elkaar geslagen kan worden. Niet dat ik anti voetbal ben (afgezien van het WK in Qatar), ik kijk geregeld naar wedstrijden. Als ik geen regenboogbandje draag, word ik dan ook in elkaar geslagen? Door homo's? Ik denk dat de kans op een pakslaag eerder groter is wanneer ik wel zo'n bandje zou dragen. Als ik alles en nog wat waar ik voor moet laten blijken, dan word ik een wandelende kerstboom. Ik hou ook van lekker eten, zoals kroketten, een complete rijsttafel, de loempia's van de Chinees (voor alle duidelijkheid : van alle Chinezen hoor! anders krijg ik daar ook gezeur over), stamppot enz. Ik vind motorrijden ook leuk. Net zoals foto's maken en muziek luisteren. Moet ik straks aan al die zaken uiting geven? Ik ben niet zo'n woke watje. Afgaande op mijn huidig uiterlijk vertoon, ben ik volgens hen tegen alles. Ik draag namelijk niets op mijn kleding. Ik draag wel een kruisje. Om mijn nek. Dat kleine ding staat voor alles waarin ik geloof. Iets wat velen vreemd vinden.
Qatar heeft 500 voetbalfans een verzorgde WK-reis aan geboden. Ze moeten wel een contractje tekenen, waarin ze beloven enkel positieve geluiden te laten horen en dito opmerkingen op de sociale media te posten en.... mensen die nare dingen over het WK c.q. Qatar zeggen of schrijven aangeven bij de overheid van Qatar. Zij die tekenen zijn wat mij betreft wel héél erg vreemd. Ze gaan dus over lijken. Hen zou bij terugkeer de toegang tot Nederland geweigerd moeten worden. Vreemd genoeg vindt de KNVB het allemaal oké.