woensdag 6 oktober 2021

Cadeautjes

Jammer dat Mona Keijzer haar zetel teruggeeft aan het CDA. Eigenlijk geeft ze haar partij een afscheidscadeautje. Ze had beter in de Kamer kunnen blijven en daar haar bezwaren moeten blijven uiten. Zoals Omtzigt doet. Nu kost ze de belastingbetaler nog meer (wacht)geld.
Heel soms gebeurde het, dat ik als jochie een verjaardagscadeautje mocht kopen voor een vriendje of vriendinnetje. Dat was telkens hetzelfde. Ik ging dan naar de boekwinkel van De Dood (v/h Rietveld) aan de Hoogmadeseweg en kocht daar dan een schrift, een potlood en een gummetje. Zo'n gum met twee kleuren roodbruin en blauw. Ze zeiden dat het blauwe deel was om inkt te verwijderen. Daar heb ik enkel slechte ervaringen mee opgedaan.
Wat geef je iemand voor diens verjaardag, als je de indruk hebt dat ie al alles heeft? Als ik vervolgens wat nadenk, dan komen er ideeën genoeg naar boven borrelen. Ik heb het dan overigens niet over geld of een waardebon. Het is vaak een kwestie van goed opletten. Goed om je heen kijken als je op bezoek bent en goed luisteren naar datgene wat de toekomstige jarige vertelt. Onder andere over zijn bezigheden. Een goed luisteraar vindt al snel de oplossing voor een verjaarscadeau. Zoiets begint natuurlijk met niet iets kopen wat je zelf leuk vindt. Nee, de jarige moet het leuk vinden. Oké er is zoiets als een gegeven paard en het feit dat iemand aan je gedacht heeft. Maar dan is er nog altijd wel een prullenbak of een huisdier die per ongeluk iets van de salontafel of uit de vensterbank stoot. Haha! Kortom, verdiep je eens in de ander.