woensdag 27 oktober 2021

Woensdagochtend

De dames hebben een uitje. Een presentje aan één van hen. Ze gaan o.a. naar Ikea. De jarige is namelijk niet zo mobiel en wilde daar eens een kijkje nemen. Sonja heeft het voortouw genomen. Ik heb ze vanmorgen veel plezier toegewenst en ook even gezegd, dat ik geen klachten wil krijgen. Wat dat laatste betreft, sprak mijn lieve mamma even. Fenna blijft thuis om op mij te passen. Vroeger was het andersom, maar ook ik word ouder. Ik ben al decennia ouder, maar ik bedoel mijn leeftijd. Als ik ongelukkig ten val zou komen, dan kan Fenna tenminste.... ik zou niet weten wat, maar dan is ze er om eventueel mijn lijden te verzachten. En dan hoop ik maar dat ze op dat moment niet nodig naar buiten moet.
Terwijl Fenna in haar mand lag ben ik thuis aan de slag gegaan. Ik heb het afdakje weer gereed gemaakt voor het winterseizoen. Dat houdt in, dat ik de wanden er weer ingezet heb en de deur voorzien heb van de doorzichtige plaat. Zo hebben we minder last van nattigheid uit de lucht en wind. Het scheelt een (regen)jas.
Daarna ben ik de mij bekende wijze door ons huisje gerend met schoonmaakmiddelen, zoals de stofzuiger, een doek en een dweil. Ik heb onder de overkapping ook maar even de stofzuiger rond laten gaan. Het ziet er weer pico uit. Zo'n opgeruimd huisje straalt rust uit. Goed voor de gezondheid. Na de lunch ga ik nog een paar roestige schroeven vervangen. Het wordt buiten alsmaar lichter en men heeft gezegd dat het droog zou blijven.