vrijdag 29 oktober 2021

Even controleren

Misschien had Alec Baldwin beter wel even de NRA geraadpleegd. Dan had ie wat meer geweten over veilig omgaan met vuurwapens. Even controleren. Maar Baldwin koos ervoor om tegen de NRA te zijn. Zoals zoveel bekende mensen, die graag met bepaalde maatschappelijke onderwerpen graag in de spotlights komen was ook Baldwin niet bepaald consequent. Tegen vuurwapens zijn en zelf erop los knallen.
Van Facebook naar Meta. What's in a name? De mensen erachter blijven hetzelfde, net zoals hun werkwijze en dus hun streken. Het is zoiets als een wolf voortaan poesje noemen. Met Meta zal Zuckerberg vast meta data bedoelen. Gegevens / informatie omtrent data. Dus gewoon alles willen weten over iedereen. Het oude liedje dus.
Even controleren. Ook weer iets van mijn beroepsdeformatie. Ik nam nooit iets voor zoete koek aan. Wat ik te horen of te lezen kreeg, controleerde ik door links en rechts informatie op te vragen. Die vergeleek ik dan met elkaar. Vaak lag de waarheid in het midden. En dan kon ik toch nog niet helemaal juist hebben. Als men mij weinig tot niets wilde vertellen, deed ik net alsof ik het al wist. Als ik dan mijn 'waarheid' op een bepaalde manier ('iemand heeft mij gezegd dat....') op tafel legde, kwamen alsnog de feiten naar boven : "Nee, dat is niet zo Willem, want......" Ja, soms moest de trukendoos gewoon even open en soms reageerden mensen verontwaardigd.
Maar dat maakte mij niets uit. Ik kreeg waar ik om vroeg : de waarheid. Soms vroegen mensen mij : "Hoe weet je dat allemaal?" Ik antwoordde dan met een tegenvraag : "Waarom weet jij dat niet?" Ik bedoelde ermee te zeggen dat ik een ingehuurd iemand was en de vragensteller tot het vaste personeel behoorde en blijkbaar bepaalde kennis ontbeerde. Of dacht iets geheim te kunnen houden.
Tijdens verhoren door de recherche worden ook veel vragen gesteld aan de verdachte(n), waarvan men de antwoorden al weet. Ook een kwestie van even controleren. Dat doet de Belastingdienst ook.