donderdag 28 oktober 2021

Vocht en zo

Gistermiddag heb ik de laatste geroeste schroeven vervangen. Ik ben blij dat voor de winter gedaan te hebben. Misschien waren ze erna niet meer te verwijderen zonder ze af te breken.
De ene auto heeft erg snel en/of veel last van condens aan de binnenkant van de ruiten, de ander helemaal niet. Zouden die fabrikanten misschien iets van elkaar kunnen leren? De Fiat Ducato is ook zo'n vochtvreter. Zelfs wanneer de bus goed geventileerd wordt, komt er condens aan de binnenkant van voornamelijk de voorruit. Vochtvreters op het dashboard schelen wel wat, maar voorkomen niet condensvorming. Ik heb eerder geëxperimenteerd met kattenbakgrit in nylonkousen. Dat haalde ook weinig uit.
Nu het alsmaar vochtiger wordt, heb ik die fijn verduisterende gordijnen verwijderd. Ze voelden wat klam aan. Het zijn er vijf. Ik heb ook de standaard kussens van de beide banken weggehaald. Het spul hangt / staat nu te drogen op zolder. Als het droog is ruim ik ze pas definitief op.
Als tijdelijke gordijntjes plaats ik weer de exemplaren, die we gemaakt hebben van een douchegordijn. Die nemen geen vocht op en geven ook geen inkijk. Het motief van die gordijnen is wel wat opvallend : zwarte druppels op een witte ondergrond. We hebben nu dus een rijdende douchecel.
Rest nu nog het opruimen van de kussens van de zithoek onder de overkapping. Als dat gebeurd is ben ik er voorlopig weer van af.