woensdag 27 oktober 2021

Gewoon daar blijven

Ons landje wil zo'n 5.000 jonge vreemdelingen per maand gaan ontvangen. Ik weet niet waar men die mensen allemaal wil huisvesten. In recreatieparken? Want we mogen toch al bijna niets, dus die parken niet meer gebruiken maakt ook niet veel uit. Komt bij dat veel eigenaren van recreatieparken financieel gezien graag zaken doet met het COA. Dat verdient veel beter dan verhuur aan vakantiegangers.
Soms vraag ik me wel af, waarom al die jongelui zoveel moeite doen om naar hier te komen. Er is toch internet? Dank zij de domme westerse gebruikers die op jacht zijn naar geld, een partner of anderszins, kunnen die jongeren in eigen land kapitalen opstrijken.
De jeugd stuurt over en weer eerst naaktfoto's naar elkaar. Ik vind het knap dat je aan iemands geslachtsdeel of borsten kunt zien dat je met die persoon je leven zou willen delen. Maar ja, ik ben natuurlijk ouderwets. Als ik zo'n piemel zou zien, denk ik als eerste : "Wat een l*l!" Of anders : wat een trut! Maar ja, ik ben gelukkig geen puberende hunkerende tiener. Als een tiener zwanger is geworden, gaat ze uitzoeken wie die l*l was en hoe ie heet. Dan gaat ze tussen al die l*llen op haar smartphone zitten zoeken.
De oudere volwassenen worden via het www uitgekleed. Financieel. Gewoon lekker thuis verkering hebben. Met iemand die beweert in Amerika te wonen en telkens weer geld nodig heeft. Wat ze nog steeds niet weten is, dat America de naam van een louche internetcafé in Nigeria is. Om daar achter te komen moet je minstens eerst je hele bank- en spaarrekening leeggemaakt hebben.
Maar hoe je went of keert, diefstal via internet (een soort ongewenste ontwikkelingshulp)  is vele malen goedkoper dan ze naar hier laten komen om ze vanuit een gespreid bedje hun hand te laten ophouden. Gewoon daar blijven dus.