dinsdag 12 oktober 2021

Geur van de baas

Eindelijk in het nieuws : de EU heeft Rutte c.s. openlijk op de vingers getikt vanwege de ondemocratische werkwijze van zijn regering. Ik noemde het al langere tijd 'dictatuur'. Ik neem het overigens de Tweede Kamer ook kwalijk, want die trad nauwelijks op.
In Engeland is een rapport verschenen, waarin de regering verweten wordt door nalatigheid onnodig duizenden coronadoden te hebben veroorzaakt. Nu ons land nog zo'n rapport. Dan kunnen schadeclaims ingediend gaan worden. Ik bedoel : als een Chinese buschauffeur waarschuwingen voor een overstroming negeert en er 13 passagiers omkomen, dan wordt hij hard aangepakt. Hier zijn duizenden mensen onnodig omgekomen vanwege het negeren van waarschuwingen voor een pandemie.
In een aantal situaties heb ik een kledingstuk van mij (geen ondergoed!) in of bij de mand van de hond gelegd / gehangen. Dat was om de hond gerust te stellen. Ik ben dan afwezig, maar voor de viervoeter wel aanwezig. Het heeft altijd een goede uitwerking gehad. Laatst las ik over een weggelopen hond. Dat beestje hebben ze weten te vinden door.... een kledingstuk van het baasje in het bos neer te leggen. De hond werd later zittend op dat kledingstuk aangetroffen.
Van weduwen en weduwenaren heb ik het ook gehoord, dat zij de geur van de overleden partner (aftershave of parfum enz.) proberen vast te houden. Ook bedoeld om hen gerust te stellen : de partner is er niet meer en toch ook een beetje wel.