maandag 25 oktober 2021

Sport

Indrukwekkend hoe Max Verstappen weer een F1 race op zijn naam wist te brengen. Uiteraard mede dankzij het F1 team van Red Bull Honda.
Ajax waste PSV de oren. En toch... PSV heeft veel potentie, maar het komt er nog steeds niet echt constant uit.
Marc van Bommel is ontslagen bij Wolfsburg. Ik had het al verwacht toen ie werd aangesteld als trainer. Ik vond de keus van Wolfsburg erg onverstandig, gezien de prestaties van het elftal afgelopen seizoen. Voor het verder doortrekken van die lijn is een toptrainer nodig. En dat is Van Bommel niet. Een andere trainer Ronald Koeman staat ook op de lijst om ontslagen te worden. Barcelona speelt erg on-Spaans met traag voetbal en veel ballen achteruit. Typisch Koemans spelletje, waarbij het lijkt alsof de angst regeert. Overigens vind ik ook Koeman geen toptrainer.
Het moderne voetbal begin ik steeds minder te waarderen. In balbezit gekomen moet je wachten totdat een tegenstander voor je neus staat. Dat geldt ook voor de keeper. Pas dan mag je wat met de bal doen. Meestal is dat bij veldspelers terugspelen naar de keeper, met vaak een tegendoelpunt als gevolg. De keeper is de enige die de bal mag 'opruimen' (keihard wegtrappen). Als ik in detail de spelers bekijk, dan zie ik ze opvallend veel naar de bal en de tegenstander voor zich kijken. Ze zien meestal niet waar medespelers staan of bewegen. Vaak worden ballen 'blind' afgegeven. Met balverlies als gevolg.
En dan de vele missers voor het doel. Ballen van links wil men met de linker voet inschieten. Zo ook ballen van rechts met de rechter voet. Ik vind het erg onlogisch. Kortom, er is voor menige toekijkende 'trainer' nog veel te schrijven.