woensdag 20 oktober 2021

Naar Harskamp

Oktober 1969
Vandaag ben ik naar Harskamp gereden. Onderweg werd ik bij Kootwijk over een toeristische route geleid. Die ging door bebost gebied met veel herfstkleuren. Het was een 60km weg, dus kon ik goed genieten van het fraaie landschap. Er stond wel een flinke bries, maar daar was tussen de bomen weinig van te merken.
In Harskamp wilde ik naar het ISK, het Infanterie Schietkamp. Niet om weer een vuurdoop te ondergaan of een paar huizen in te nemen of wat te gaan schieten, zoals in 1969. Ik wilde mijn geheugen wat opfrissen. Ik kan me de situatie daar niet meer goed voor de geest halen. Vandaar. Maar het bleek zo druk te zijn met aan en af rijdende militaire voertuigen, dat ik er maar van afgezien heb. In plaats daarvan ben ik een legerdumpzaak ingedoken, om daar wat te snuffelen. Die passeerde ik net eerder. Dus even teruggereden. En ja hoor, ik kon het niet laten en heb daar een jack gekocht. En een zwarte muts. Zo'n jack vind ik prettiger om in de bus achter het stuur te zitten, dan een lange jas.
Meestal heb ik geen jas of jack aan als ik rijd. Maar ja, daar werd in die winkel niets over gezegd. Gelukkig. Onlangs heb ik wel een lange winterjas gekocht. Gewoon voor thuis.
Het was wel erg leuk om al dat militaire spul te zien. Al was het meeste toegespitst op het Amerikaanse leger. Dat spul komt overigens uit Azië en niet uit Amerika zelf. Nep dus. Het viel mij op dat het aardig druk was. Er werd vooral kleding gekocht. Niet alleen vanwege de relatief lage prijs, maar ook om als werkkleding te gebruiken. Want het is wel degelijk spul.