vrijdag 29 oktober 2021

Leugens rechtzetten

Na alle ingrepen om het virus in te dammen, inclusief de miljarden euro's, blijkt dat niet-gevaccineerden het probleem zijn. Zijn niet-gevaccineerden ook de oorzaak van uitstel van geplande zorg? Volgens de media en minister De Jonge wel. Volgens de voorzitter van de NVH niet. Als het over gezondheid en/of zorg gaat, hecht ik meer waarde aan evenwichtige uitspraken van een specialist dan aan die van een schoolmeester.

Ook ver vóór corona werd geplande zorg al gecanceld. Jaap Bonjer, chirurg in het Amsterdams UMC en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, zei in WNL Op Zaterdag dat het ‘niet helemaal terecht’ is dat er nu veelal gewezen wordt naar ongevaccineerden als het gaat om de overbelasting van de zorg.
Jaap Bonjer, chirurg in het Amsterdams UMC en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, zei in WNL Op Zaterdag dat het ‘niet helemaal terecht’ is dat er nu veelal gewezen wordt naar ongevaccineerden als het gaat om de overbelasting van de zorg.

Niet een specifiek coronaprobleem

“Voor de coronapandemie hadden we al een tekort van 14.000 medewerkers in de zorg. Dat gaat volgend jaar naar 75.000 medewerkers. Dus de rek was er al enigszins uit voor de pandemie, en die rek is er nu nog meer uit. Dan is corona net de druppel die de emmer doet overlopen. Maar goed, dat kan ook een groot verkeersongeval zijn.”

Bron9forNews / WNL