maandag 11 oktober 2021

Minderheden in beeld

Wat een aandacht voor de protesten in Polen. Kregen de demonstranten tegen het coronabeleid hier en in Italië en Frankrijk maar net zoveel aandacht in de media. Verhoudingsgewijs (ons landje heeft aanzienlijk minder inwoners) waren er hier veel meer demonstranten op de been. Er waren naar schatting tienduizenden Polen aan het demonstreren. Dus blijven er 38,5 miljoen Polen over, waarvan de ruime meerderheid de Poolse regering steunen. Zo is het dan ook weer. Wat gebeurt er nu? De machtswellustelingen van de EU beginnen het vuurtje op te stoken. Om een burgeroorlog te beginnen?
Het is al langere tijd de gewoonte om minderheden een flink podium in de media te bezorgen. Neem nou al dat vega gedoe. Het mag van mij hoor. Maar vergeet niet dat slechts 5% van de bevolking vega is. Al moet ik zeggen dat ik een paar keer zich vega noemde mensen stiekem vlees heb zien eten. Dus kan het ook 4% zijn.
De anti zwarte Piet beweging is ook zo'n groepje met veel aandacht. De enorme groep kinderen waar het uiteindelijk omdraait, is door de media luchtig ter zijde geschoven.
Er is in mijn optiek ook zo'n zwaar overdreven aandacht voor homo's en anderen die zich anders voelen. Die overdreven aandacht heeft een averechts effect. Erger : ik ben me eraan gaan storen. Als ik twee mannen hand in hand zie lopen, dan zijn dat voor mij vrienden. Dat ze ook seks met elkaar hebben interesseert mij niet. Waarom moet mij dat dan telkens weer onder mijn neus gewreven worden? Telkens weer. Men heeft hier een zebrapad verminkt met de kleuren van de regenboog. Toen dacht ik spontaan : Flikker toch op, met die onzin!" Ik schrok zelf van die gedachte.  Met de komst van migranten roepen de drammende regenboogmensen de ellende over zichzelf af. Wie gewoon doet, gewoon ontmoet.
In Hongarije waarschuwt Viktor Orban voor de rol van EU boef meneer Timmermans. Diens klimaatideologie leidt Europa richting de economische afgrond. En we zijn al een flink eind op weg.