zaterdag 30 oktober 2021

Twee vaccinaties

Vanmorgen werd ik wakker met een kerstliedje in mijn hoofd. Vreemd, want ik heb niet eens over Kerst of zo gedroomd. Er is 's nachts zeker een verkeerd dekseltje van mijn geheugen gelicht.
Onder de douche bleek het water niet weg te stromen. Dat gebeurt meestal wanneer het regent. Als ik de stankafsluiter optil, dan blijkt er een luchtprop in de afvoer te zitten. Eerst veel geborrel en geblaas en dan stroomt het water weg. De boel is al een keer doorgeblazen door een bedrijf. De rioolman (?) zei dat er ergens op straat iets niet goed zit. Daar had men een paar maanden eerder ook al een stuk riool hersteld. Dat was vanwege klachten van de overbuurman. We zien wel of het verergerd.
Dit jaar moest ik niet alleen mijn anti-griepprik halen. Ik kreeg een tweede prik erbij. Die is tegen Pneumokokken. Beide zijn gratis en ik word er niet voor opgejaagd of gediscrimineerd bij weigering.
In de hal van de praktijk zag ik het bekende kuddedier gedrag. Er waren twee personen aan het prikken, maar er was maar één rij gevormd. Dus slimme Wimmie liep zo door naar de tweede prikster. Binnen 5 minuten stond ik weer buiten met twee geprikte armen en een nat pak. Het regende behoorlijk, maar ik was wel weer op de fiets. Bij de praktijk stond welgeteld één fiets. De rest van de grijze meute was met de auto. Ik had mijn nieuwe winterjas aan. Onder de jas voelde ik de kou niet ondanks dat ik alleen een T-shirt aan had. En natuurlijk een broek, hè hè. Zo hoefde ik alleen mijn jas uit te doen om de prikken in ontvangst te nemen. Ik zag anderen hele ontkleedpartijen houden. Niet interessant hoor, allemaal oude lijven. met de uitstraling van iets dat niet gestreken is.
Wat denk je? Laat ik nou dit keer voor het prikken  nadrukkelijk naar de etiketten op de verpakking van die doosjes met spuiten kijken! Waarom eigenlijk? Ik ben blijkbaar wantrouwig geworden... De inhoud van de doosjes kwam overeen met datgene waar ik voor uitgenodigd was.
Ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe jas. Hij is lekker warm en de regendruppels parelden er zo van af.