vrijdag 15 oktober 2021

Punt NL

Zou Sigrid Kaag weer heel erg geschrokken zijn, nu bekend is dat een Afghaanse tolk die Nederland heeft gewerkt, vermoord is? Ik denk het niet, want Kaag zit alleen vol van zelfmedelijden.
Omdat ik aan een nieuw winterjack toe ben, ben ik even het www opgegaan. Eerder had ik al hier in een aantal winkels geloerd, maar hing niet van mijn gading. Op het internet zag ik een paar leuke jassen. Helaas bleken ze door buitenlandse websites te worden aangeboden.
Al zoekend kwam ik erachter, dat een aantal Nederlands ogende websites (eindigend op .nl) enkel een masker is voor of een doorvoerhaven is van Chinese producten. Ik heb een aantal van die sites onder de loep genomen. In de reviews lees ik al te vaak over ordinaire oplichting. Producten die niet conform de afbeelding of bestelling (kleur /  maat) zijn of na ontvangst duidelijk van zeer matige kwaliteit zijn. De maatvoering wijkt erg vaak af van de Europese. In andere gevallen kreeg men na maanden wachten niets toegestuurd. Communicatie is ook vaak onmogelijk. Of men krijgt de mededeling dat het product vanwege corona of hygiënische redenen niet geruild kan worden. En ja, in alle gevallen is er vooraf betaald.
Het aanbod blijft wat mij betreft beperkt tot echte bekende Nederlandse webwinkels. Al vind ik in Duitsland ook nog wel betrouwbare verkopers. Maar geen van hen heeft dat mooie jack in het rek hangen.