dinsdag 12 maart 2019

Zwaar werk


Gisteren was ik na een halfjaar fysieke afwezigheid weer bij de mondhygiëniste. Normaal kom ik daar om de 3 maanden, maar vanwege mijn geestelijke afwezigheid was ik de vorige keer mijn afspraak vergeten. Ik heb met veel geduld daar lui liggend haar haar gang laten gaan. Intussen dacht ik na over de klussen die mij nog te doen stonden.
De week is pas begonnen, maar ik heb al weer zwaar werk verricht. Ik heb met een zware tafel gesjouwd, die helaas niet gedemonteerd kon worden. Tenzij ik er kachelhout van wilde maken. Na drie kwartier peuteren, afzuigen en krabben was ik klaar. Nee, ik ben niet in slaap gevallen al verraste mij wel de tijd; die vloog voorbij.
Vandaag heb ik weer gesjouwd. Dit keer met mdf platen voor op de zolder. We zijn weer onder de dakkapel aan de slag geweest. Ik heb de nieuwe tussenwand afgetimmerd en onder het schuine deel van het dak de laatste gipsplaat aangebracht. Het was weer veel passen en meten, maar ik ben tevreden. Sonja is bezig geweest met het anti-inkijk systeem. Ze heeft de ramen van een strook ondoorzichtig plastiek voorzien. Ook een mooie uitdaging om dat spul recht en goed op het glas geplakt te krijgen. Mocht het weer opeens tropisch worden, dan kunnen we ongezien in ons nakie daar werken. Haha!
De volgende keer ga ik een deurtje maken, dat toegang moet bieden aan de ruimte onder het dakbeschot. Er komt ook een extra wandschakelaar en aansluiting voor het plaatsen van een ventilator aan de nokbalk. Vanwege de spanwijdte van de vinnen, komt het apparaat wat lager te hangen zodat de vinnen vrijlopen.