zaterdag 23 maart 2019

Rood haar

Dit berichtje kwam voorbij :

Triest & boos...

Mijn lieve Julian, 7 jaar, geboren met prachtige rossige haren, i love it 🧡.
Hij haat het, wil het liefst naar de kapper om het af te knippen óf te verven. Voelt zich lelijk en heeft er dagelijks verdriet om. Waarom?
Hij wordt dagelijks gepest om zijn haarkleur of mag soms zelfs niet mee doen met buitenspelen. Ik dacht dat dit gebeurde in 1950, niet in fucking anno 2019. Wat ik met deze post wil bereiken?
Om aan mijn zoon (en alle andere gingers) te laten zien dat deze haarkleur rockt! 🧡
Slechts 2% van de bevolking heeft deze haarkleur van nature ✨.
Ik hoop dat deze post massaal gedeeld gaat worden, zodat ik dit aan mijn mooie rooie kan laten zien 🙌🏻.

Let love rule

Tja, rood haar, een bruin kleurtje, sproetjes, dikke lippen, flaporen, hondenogen, kattenkoppen, paardenkonten, varkensrimpels / zwembandjes, muggenzifter, mierenneukers, Griekse neuzen, kaalheid, te veel haargroei, caviawangen, varkenspootjes, ooievaarskuiten, sinaasappelhuidjes enz. Er zijn altijd weer fysieke zaken waar men iemand mee kan plagen. Als kind heb ik vanwege het plagen / pesten in eerste instantie het advies van mijn moeder en oma opgevolgd. Maar dat leidde niet tot het door mij gewenste resultaat. Praten of zwijgen hielp niet. Dus heb ik maar de mouwtjes opgestroopt, een stok onder mijn jasje verstopt en een paar klappen uitgedeeld. Dat hielp uitstekend. Hoe dan ook Julian, sommige mensen vinden mij vreemd, zolang ik mezelf maar gewoon blijf vinden. Da's veel belangrijker.