zondag 10 maart 2019

Zelf dokteren

Wat een weer. Fenna en ik zijn gistermiddag uit geweest. We waren net  met de tennisbal bezig toen het begon te regenen. Daar stonden we dan op het open veld in de stormachtige wind en dus regen. Maar ja, Fenna heeft ook recht op haar dagelijks uitje, dus even doorzetten. Ze blijft er gezond onder. Net als ik. Al moet ik zelf steeds meer gaan letten op mijn gezondheid. Niet vanwege de bekende ouderdomskwaaltjes, maar vanwege de dames en heren medici en de farmaceutische industrie.
.. en/of onnodige medicatie...
Ik heb een tijd geleden mijn medicatie tegen een verhoogd cholesterol qua dosering meer dan gehalveerd. Ik deed dat na officiële berichtgeving over de bijwerkingen van statines. Ik heb daar zeer slechte ervaringen mee opgedaan in de vorm van een chronische vermoeidheid gedurende zo'n 10 jaar.
Ongeveer een jaar na het halveren van de dosering werd mijn bloed gecontroleerd, met als resultaat een mooie lage waarde van het cholesterol! Ik was daar extra benieuwd naar omdat een van de kritieken op dat medicijn is, dat de invloed op de hdl en ldl waarden nauwelijks merkbaar zou zijn. Dus wat mij betreft klopt dat.
Ik heb al eens eerder zelf medicatie afgebouwd, omdat ik me er niet prettig bij voelde of er vraagtekens bij had. Artsen staan al erg snel klaar met oplossingen in de zin van slikken en/of spuiten. Kassa! natuurlijk voor hen en de farmaceutische industrie. Er was een arts bij, die mij medicatie voorschreef om zichzelf een goed gevoel te geven. Een vorm van indekken? Die medicatie heb ik dus niet gebruikt. Ook op medisch gebied ben ik een stuk kritischer geworden. Voorheen vertrouwde ik artsen zonder meer. Vanaf het moment dat een jonge huisarts mij vroeg "Wat denkt u zelf wat u hebt?" niet meer. Ik vertrouw nu mezelf meer. Ik moet tegenwoordig overal wat verstand van hebben om niet misbruikt te worden.