maandag 11 maart 2019

Ruitenwissers aandrukken en vlag spuiten

Om de druk op de ruitenwisserbladen te vergroten, heb ik ooit een stel van die ouderwetse ruitenwissers-aandrukkers gemonteerd. Ik had niet verwacht dat die oude dingen nog te koop waren.
Ze doen hun werk naar behoren, behalve als het flink waait of stormt. Dan wordt de wisser vaak opgetild door de sterke wind. Onder gewone omstandigheden heb ik daar geen last van. Ook niet bij zeer hoge snelheden (voor zo'n bus dan).
Voor de aankoop heb ik eerste wat pogingen ondernomen te druk te vergroten, door de armen waarop de bladen gemonteerd zijn wat te verbuigen. Maar ook met meer kromming (een veer trekt ze tegen de ruit) bleef goed resultaat uit. Het kan uiteraard ook aan de trekveren liggen, maar die heb ik (nog) niet vervangen. Dit soort gepruts en gezoek doe ik graag als we ergens op een camping staan.
Een ander iets is de beide stickers met onze nationale driekleur. Ja, die gebruik ik gewoon. Dan maar in eigen land een reizende nationalist genoemd worden. Die stickers gaan los zitten en verkleuren en/of de kleur verdwijnt. Dat laatste waarschijnlijk vanwege het 'zandstralen' tijdens het rijden. Ik heb inmiddels wat ervaring opgedaan met het spuiten van lak op de carrosserie. Ik ga die stickers verwijderen en de vlaggen met lak op de body spuiten. Die op de foto bevindt zich aan de achterzijde. Die heb ik daar geplakt samen met de NL letters, omdat we vaak met de fietsendrager rondrijden. Met name in het buitenland wordt over de witte kentekenplaat gezeurd, vanwege het ontbreken van de landverwijzing ( NL).