donderdag 7 maart 2019

Niet bij de les

Een cursus volgen lukt me niet meer. Ik moet het meer hebben van zien, dan van horen / luisteren. Vandaar dat ik veel naar instructievideo's kijk. Dus men moet niet te lang tegen mij praten. Met gevolg dat mijn sociale interactie (mooie woorden) aanzienlijk minder is.
Begin deze week kwam iemand bij me met een brief van de Belastingdienst met wat vragen daarover. Pas later drong het tot me door, dat ik sinds een jaar geen aangifte meer hoeft te doen. Toen ik uit leergierigheid in dat jaar toch maar even een aangifteformulier invulde, bleek ik geld terug te krijgen! Er valt dus nog wat te doen bij de Belastingdienst om het mij en veel anderen nog gemakkelijker te maken. Ik zie het niet berichten omtrent een teruggave als een soort diefstal. Weten dat men te veel betaald heeft (bij de dienst weten ze veel) en dan je mond houden, is onfatsoenlijk.
Ik was begin van de week even niet bij de les. Als ik die blauwe envelop niet gezien had, was ik vast mijn belastingaangifte helemaal vergeten. Dan was mijn tegoed wellicht naar de klimaat-hoax gegaan.