dinsdag 19 maart 2019

Het schiet al aardig op

met de afbouw van de dakkapel. Vanmorgen werd ik zowaar verwelkomd door de zon! Daar krijgt een mens als ik wat meer energie van. Ik had voor vanmorgen drie actiepunten staan met als vierde een gevolg van de eerste drie : inkopen doen.
We kregen het verzoek voor nog een extra aansluitpunt voor elektriciteit. Die moet in het midden van de nokbalk komen. Het punt moest via een schakelaar bediend gaan worden. Het plan was de huidige enkele te vervangen door een dubbele schakelaar. De enkele bediende de oude zolderlamp recht boven de schakelaar. Daar was op een ingebouwde lasdoos een lamp gemonteerd. Die lasdoos heb ik gebruikt om een extra leiding naar het midden van de nokbalk te trekken.

Ik heb na aankomst eerst de voorraad gecontroleerd. Er was nog voldoende installatiedraad (zwart en blauw) en in de lasdoos waren ook nog aansluitmogelijkheden. Ik heb zo'n 4 meter pvc buis gekocht, een dubbele inbouw schakelaar en een lasdoosje. Na terugkeer heb ik eerst de pvc buis aangebracht. Er moesten drie bochten gemaakt worden. Daarvoor heb de de restanten van de flexibele pvc buis gebruikt, samen met de nog aanwezige koppelstukken. Dankzij de flexibele buis, kon ik de leiding mooi strak tegen de wand en het dakbeschot klemmen met beugels. Daarna heb ik aan het eind de kleine lasdoos bevestigd en de bedrading er doorheen getrokken.
Toen vond ik het al weer genoeg. Rest nog de aansluiting in de oude lasdoos, het verplaatsen van de oude lamp en het vervangen van de enkele voor een dubbele schakelaar. Maar voor nu ben ik er even klaar mee.
Ik ben verdergegaan met het afwerken van een opening tussen een oude muur en de nieuwe tussenwand. Dat was weer passen, meten en zagen. Het gat werd afgedekt met een plaatje hout van 66 x 8 cm. Zoals de boel er nu bijstaat, zou er geschilderd kunnen worden. Maar ik maak liever eerst de boel af. De vensterbank moet nog definitief vastgezet worden. Kieren moeten ook nog gekit worden en het deurtje dat toegang biedt tot de ruimte onder het dakbeschot moet nog gemaakt worden. Tegen de buitenmuur komt nog een rek met wat legplanken.
Als dat alles gebeurd is, rest nog het aanleggen van extra wandcontactdozen in het oude deel van de zolder. We zijn er dan bijna.