vrijdag 29 maart 2019

Vrijdag, patatdag

Onder de dakkapel zijn we bijna klaar. Nog een laatste legplank en dan kan de boel in een kleurtje gezet worden. In het oude deel van de zolder ga ik nog extra wandcontactdozen aanbrengen. De daarvoor benodigde 230 Volt spanning ga ik aftappen van een bestaand, geaarde wandcontactdoos. De benodigde leiding van pvc buis wordt uit het zicht aangelegd. Dat kan door de leiding achter een gording van de bergruimte onder het schuine dakbeschot te monteren.
Vanmorgen stapte ik op de fiets om wat boodschappen te doen. Ik had vanmorgen tijdens de wandeling met Fenna al gemerkt, dat het een mooie dag zou worden. Maar wat doe ik? Zit ik met een dikke trui aan en een dik jack op de fiets peentjes te zweten! Eikel, die ik ben! Ja, ik geef mezelf soms ook op m'n falie. Dat moet soms hè? Onderweg heb ik mijn trui uitgedaan, zodat ik het wat koeler zou hebben.
Ik heb wat klein spul gekocht voor de aanleg van de twee extra wandcontactdozen. Op weg naar huis, ik was naar Noord gereden, heb ik nog wat diepvries frites gekocht bij de Aldi. Ze zijn de laatste tijd geregeld niet op voorraad. Gisteren was het vak in de vrieskist bij de Aldi weer leeg. Maar vanmorgen lagen er nog of weer 5 zakken in. Erg weinig, maar ik had aan een zak genoeg. Vrijdag, patatdag.