donderdag 7 maart 2019

Klimaat-religie

De klimaatverandering wordt gebracht alsof het een nieuw geloof betreft. Een geloof met enkel negatieve dogma's ten aanzien van het klimaat. Wie iets anders beweerd of gewoon kritisch is, wordt neergesabeld. Nu duidelijk wordt dat het klimaatakkoord heel veel geld gaat kosten, neemt het draagvlak voor de klimaat-hoax snel af. Tja, zodra iets geld gaat kosten worden mensen opeens wel kritisch. Men had ook gewoon even naar andere deskundigen kunnen luisteren, die een andere kijk op het klimaat hebben.
Zelf ben ik (na veel lezen en luisteren) tot de conclusie gekomen, dat klimaatverandering louter een politiek en zeker geen natuurlijk probleem is. Klimaatverandering is al miljoenen jaren gaande. De invloed daarop van de mens daarop is volgens de kritische deskundigen te verwaarlozen.
niet nodig
Ten tijde van de industriële revolutie zijn wereldwijd geen noemenswaardige veranderingen in het klimaat geconstateerd. Al zou je dat wel verwachten als je de klimaatgelovigen zou volgen. En dat terwijl er in relatief hoog tempo heel veel steenkool verbrand werd.
De andere geleerden en betrouwbare data vertellen, dat tussen 1880 en 2017 de temperatuur met 0,3% gestegen is. Een normale stijging voor een alsmaar veranderend klimaat. Velen beseffen niet dat de meeste metingen plaatsvinden in de westerse wereld. In de rest van de wereld staan significant minder meetstations. Dus hoe betrouwbaar is de (gemiddelde!) data over 'het wereldklimaat?'
Als kind leerde ik dat op een slaapkamer geen planten mogen staan. De groene gevallen eten 's nachts namelijk ons zuurstof op. Overdag doen ze het beter met CO2. Maar over dat effect (CO2 is goed voor het groen) hoor of lees ik niets. Tenminste niet van de klimaatgelovigen. Zelfs niet van de veganisten en/of vegetariërs en natuurfreaks. Vreemd. Waarom maken we ons dan zo druk over ontbossing en illegale houtkap?
Wat de stijging van de zeespiegel betreft : gemiddeld stijgt de zeespiegel met zo'n 20 cm in 100 jaar. Door de reguliere klimaatverandering neemt dit toe. Heel gewoon, zeggen andere deskundigen. Ik heb dus geen opblaasbare boot of zwemvesten op zolder klaarliggen.
Vorige week hoorde ik iedereen roepen : "Lekker weertje hè?" Toen was de tijdelijke 'klimaatverandering' opeens wel iets positiefs. Van de positieve kanten van de klimaatverandering hoor of lees ik hoegenaamd niets. En ze zijn er wel degelijk.
De miljarden die de overheden willen spenderen aan de klimaat-hoax kan men beter besteden aan de behoeftige medemens en ons vervuild milieu. Laat het klimaat zijn gang laten gaan. Zoals het al eeuwen zijn gang gaat vanwege de stand van de zon, de rotatie van de aarde en alle verschijnselen die daarmee verbonden zijn. We moeten wel beter gaan zorgen voor ons milieu met minder vuiligheid en meer groen. Voor de laatste is ook meer CO2 nodig.
Ik ben beland in een tijd van dogma's. Ik moet gewoon accepteren wat er van hoger hand gezegd en/of geschreven wordt. Tegenspraak wordt niet geduld. De klimaatverandering heeft veel weg van een religie met sektarische trekken.