donderdag 28 maart 2019

Nepnieuws / valse vlag

Het is gelukkig duidelijk geworden, dat de zogenaamde gasaanval op het Syrische Douna in scène was gezet met hulp van een brand in een gebouw. Maar ik kon er toen en nu nauwelijks iets in het reguliere nieuws over terugvinden. Logisch, want men gaat als pers liever niet je eigen graf graven. Het is misselijk makend te zien hoe men de kinderen daarvoor misbruikte. De Witte Helmen zijn de beesten.
Het toneelstuk rond de ramp met MH17 duurt immer voort. Men heeft met de hoofdverdachte, Rusland, gesproken. Als ik het andere nieuws volg lijkt het me dat niet Rusland, maar Oekraïne achter dit vooropgezette misdrijf zit. Bedoeld om dat corrupte land richting het Westen, de EU en daarmee de Nato de dringen, zodat het (Nato) bescherming kan krijgen tegen Rusland. Om die reden waren de Amerikaanse satellietbeelden opeens zoek. Helaas heeft ons landje daarin een dubieuze hoofdrol gekregen en geaccepteerd. Het geheel doet me denken aan de praktijken in de Tweede Wereldoorlog. Ook toen heeft ons landje veel smerig werk (o.a. de slag in de Javazee) 'moeten' opknappen. Het heeft velen het leven gekost. In het schaakspel noemt men die tactiek het opofferen van stukken om uiteindelijk de winst te kunnen behalen.
Nederland heeft nog steeds niet geantwoord op o.a. de vragen waarom de vluchtleiding de koers en de vlieghoogte dusdanig gewijzigd heeft, dat MH17 boven het oorlogsgebied terecht moest komen.