donderdag 28 maart 2019

Andermans katten

Nee, Tom komt niet spelen!
Het gaat meestal nergens over. Ik heb het over de kwesties van de rechters in tv programma's, die geschillen tussen meestal buren aanpakken. Gisteren was het weer zover. De eigenaren van een kat beklaagden zich over hun buren, die het beest aan hun gezag had ontrokken. Dat is met die dakhazen niet zo moeilijk : gewoon regelmatig lekker eten geven en ze komen vanzelf terug. Sommige blijven dan voorgoed.
In dit geval deden de buren de kat zelfs in een pension toen ze een paar dagen met vakantie waren! Dat beest werd ook nog onder een andere naam ingeschreven. Alsof het een uitgeprocedeerde asielzoeker betrof. Een mens kan heel gekke dingen doen.
De eigenaresse wilde dat de buren voortaan van haar kat zouden afblijven, haar niet meer zouden voeren en/of binnenlaten. Ze werd in het gelijk gesteld door de rechter. De buren moesten met hun handen van de poes van de buurvrouw afblijven.
Hier gebeurt het ook, dat mensen vreemde katten voeren. Ze hangen rond de woning van de 'dief' en zorgen voor overlast, omdat die beesten in de aangrenzende tuinen hun behoeftes doen. Ook hier laten mensen vreemde katten in hun huis. Ik zag zelfs dat iemand ze oppakte om mee naar binnen te nemen. Soms is er woorden tussen 'kattendieven' die naast elkaar wonen. Een soort van concurrentie-oorlog. Hoe dwaas kan een mens zijn. Het is nu eenmaal zo, dat katten hier buiten los mogen lopen. Gewoon het gezonde verstand gebruiken en met je handen van andermans beesten en spullen afblijven. Is dat nou zo moeilijk? Voor die mensen blijkbaar wel.