zaterdag 30 maart 2019

Linkse indoctrinatie

Zolang als ik leef heeft indoctrinatie iets te maken met het socialisme en/of communisme. Al moet ik bekennen, dat er ook vanuit het geloof veel indoctrinatie plaatsvindt.
Indoctrinatie is wanneer iemand zijn gedachtegoed mij wil opleggen. Er is geen ruimte voor een andere gedachtes / visies. Indoctrinatie lukt volgens mij enkel bij mensen, die niet zo stevig in de hun schoenen staan. Zij volgen gedwee wat de ander zegt, zonder zelf na te denken. Als zo'n iemand beweert dat hij de nieuwe Jezus is, dan is dat voor hen zo. Is dat soms de 4% die onder de groep 'ik weet het niet' of 'geen mening' valt?
Op scholen vindt ook indoctrinatie plaats. Daarmee bedoel ik het herhaaldelijk en opdringerig ventileren van de mening van een docent over een bepaald onderwerp. Dat zo'n leraar even laat blijken hoe hij erin staat, vind ik geen probleem. Maar dat continue herhalen en vooral de manier waarop ( anderen zwart maken) vind ik ook een slechte zaak. Sommigen hanteren de smoes, dat ze een discussie met hun leerlingen willen aangaan. Ja hoor, een volwassen vent of vrouw die met kinderen gaat discussiëren. De meesten beginnen aan een discussie om te winnen en niet om anderen aan het denken te zetten. Want voor een afwijkende gedachte is geen plaats. Nog even en de schooldag begint met het zingen van de Internationale. Ik heb zelf ook zo'n leraar gehad. Maar toen was ik al 18 jaar of zo. Ik (en ik niet alleen) doorzag hem vrij snel en ik wist beter.
Is het noodzakelijk dat soort leraren aan te melden? Ik vind van wel. Leraren moeten zich beperken tot lesgeven en niet dagelijks hun eigen stokpaardjes berijden.  Misschien gaan hun leerlingen dan wat beter rekenen en onze taal goed schrijven en spreken.
Wat ik tegenwoordig allemaal op dat gebied voorbij zie komen, is ten hemel schreiend.
Ik heb een tijdje gesport met een links iemand. Wekenlang hebben wij telkens weer in de kleedkamer zijn ideeën moeten aan horen. Op een zeker moment schreeuwde hij in de kleedkamer, dat iedereen die niet tegen kernwapens is zijn vijand was en in de hel zou komen. Tot dan had ik nooit gedacht dat linkse mensen zelfs over Gods oordeel gingen. Later hoorde ik dat ie een paar keer alleen in de kleedkamer heeft gezeten. Iedereen was hem zat.