woensdag 27 maart 2019

Remmen reinigen

Ik heb de beide trommels van de achterremmen eraf gehaald. Het werd tijd de remmen weer eens te reinigen. Dat betekent voornamelijk ontdoen van remstof. Dat doe ik al lang niet meer met luchtdruk, maar met een kwastje en een doek. Om te voorkomen dat ik stof in mijn neus en longen krijg. Toen ik toch zo milieubewust bezig was, heb ik de trommels zelf ook maar onder handen genomen. Ze zijn vrij nieuw (vorig jaar erop gezet) en waren al in een soort grondverf gezet toen ik ze kocht. Toch zijn die trommels ook wat bruin van kleur geworden. Ik heb ze geschuurd en met een antiroestmiddel behandeld. Daarna heb ik ze gespoten : groen! Groene remtrommels. Staat wel wat vreemd. Maar... ik rem nu groen. Haha!
Tegen lunchtijd ben ik weer naar huis gegaan.
Onderweg kwam ik achter een brommobiel te rijden. Ik ben die overdekte bronfietsen wel vaker tegengekomen. Buiten de bebouwde kom. De snelheid (45 km/uur) waarmee ze ook daar rijden is erg verraderlijk, mede vanwege de vorm van het vehikel die veel weg heeft van een auto. Ik ben ze zelfs een paar keer op een autoweg (max. 100 km/uur) tegengekomen. Je weet niet wat je meemaakt. Zelf zou ik het nooit in mijn grijze kop halen, om daar met zo'n sloom voertuigje te gaan rijden. Daarvoor vind ik het leven nog veel te leuk.
Komende periode ga ik de bus maar weer eens op de brug zetten. Dan kan ik de onderkant eens goed bekijken en daar waar nodig aanpakken met antiroest en tectyl.