maandag 18 maart 2019

Verkiezingen

Op politiek niveau hebben kennis en kunde plaatsgemaakt voor leugens en bedrog. Daar gaat menige politieke partij aan ten onder. Menig liegend politicus heeft zichzelf en zijn eigen partij de das omgedaan. Het kwaad straft zichzelf.
Het CDA wil het andere kwaad gaan aanpakken, de criminaliteit. Als ik afga op de cijfers van het CBS (zo'n 80% van de criminelen hebben een niet westerse achtergrond), dan lijkt het me zaak in te zetten op migratie en integratie. En uiteraard niet te vergeten discriminatie. Of wel : bij de bronnen. Dat is lastig als je probleemveroorzakers niet echt wilt benoemen. Buma zal ongetwijfeld de volumeknop van de radio omhoog draaien, zodra zijn auto een raar geluid produceert.
Ons rechtssysteem en sociale zekerheden zullen aangepast moeten worden, vanwege de open grenzen en komst van niet westerse migranten / vluchtelingen. Al was het enkel vanwege een andere mentaliteit. Ons land zal zich veel consequenter moeten opstellen, indien nieuwkomers hun (integratie) afspraken niet nakomen. Desnoods de onwilligen het land uitzetten. Hetzelfde geldt voor mensen die hier gekomen zijn om vervolgens zich tegen ons te keren (haatpredikers en hun volgers) : weg wezen! Asielzoekers etc. moeten veel sneller aan het werk gezet worden. Er is veel werk waar kennis van onze taal niet vereist is, zoals in de landbouw, de groensector en de natuur (zwerfvuil!). Niet willen werken moet gevolgen hebben voor hun financiƫle steun en eventueel verblijfsstatus. En tot slot moeten we af van al die suffe, nietszeggende taakstraffen en gedoogsituaties ten aanzien van drugs. Drugs staan gelijk aan criminaliteit. Ook softdrugs.