zondag 10 maart 2019

Ikea troep in de camper?

Ach ja, er zijn mensen die de kasten van Ikea totaal ongeschikt vinden voor in een camper. Of voor overal en nergens. In hun ogen is het rommel, troep. Zo beweert men dat het hout (spaanplaat) gaat uitzetten in een vochtige omgeving en dat die kasten veel te zwaar zijn om in een camper te gebruiken.
Dat spaanplaat gevoelig is voor vocht is ons al jaren bekend. Dus heb ik de onderkant van de staande kasten van geplastificeerd spaanplaat extra behandeld tegen vocht. Stel ik wil de vloer van de camper even soppen, dan is het wel zo fijn te weten dat de poten van de kasten waterdicht zijn en/of van de vloer staan (op balkjes en kunststof pootjes). Niet dat ik er een emmer sop leeg kieper hoor, zo gek ben ik dus niet. Gewoon met een natte dweil aan de slag. Maar ja er kan ook een ongelukje gebeuren, zoals een bekertje met koffie dat op de grond valt. De kookkast bevindt zich vlakbij de schuifdeur waar de kans op nattigheid (regen) groot is. Dus hebben we voor de plaatsing wat maatregelen getroffen. Die kast staat ook op kunststof voetjes.
En wat het gewicht betreft, onze bus weegt reisklaar nog ruim 600 kg lichter dan maximaal toegestaan. Ergo, een kwestie van even het boerenverstand gebruiken.
We kopen wel vaker 'goedkope' spullen, die na een kleine aanpassing heel lang meegaan. Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn.