vrijdag 22 maart 2019

Mooi weertje!

Met het mooie weer ga ik natuurlijk niet op een zolder staan klussen. Toch ben ik vanmorgen weer even bezig geweest. Toen ik vooraf Fenna uitliet, hing er een flinke mist. Ik besloot dat zonloze deel van de dag zinvol te benutten door toch even naar de dakkapel te gaan.
Onderweg kwam ik een gehaaste Jumbo medewerker tegen. Waarschijnlijk besmet met het Max Verstappen virus racete hij in zijn combi richting Lelystad, terwijl hij andere weggebruikers inhaalde. Daar doe ik dus niet aan mee. Ik heb geen haast en... het was mistig. Toen ik in Lelystad aankwam, zag ik een ooievaar hoog op een nest staan. Die beesten ken ik nog van vroeger, toen ze baby's brachten. Later kwam de vroedvrouw en weer later de verloskundige. Totdat een schoolvriendje op Curaçao haarfijn uitlegde aan de hand van een kudde geiten en een paar bokken, waar die baby's nou echt vandaan kwamen. Dat was naar aanleiding van mamma's zwangerschap. Zijn voorlichting leerde ons : We betalen ze dus gewoon uit eigen zak.
Onder de dakkapel heb ik het elektrisch deel afgerond. Hoera! De dubbele schakelaar paste mooi in de bestaande doos, al moest ik die wel wat bewerken. De doos stak aan één kant een stukje boven de wand uit, waardoor het afdekplaatje van de schakelaar niet mooi vlak op de muur kwam te zitten. Ik heb met een scherp mes het opstekende stukje van de doos weggesneden.
Helaas was de wand een houten. Het is een raamwerk van balken, waarop multiplex platen genageld zijn. Zodoende heb ik de leidingen niet mooi in de holle ruimte in de wand weg kunnen werken. Dan had ik dat deel van de wand moeten slopen. En dat zag ik niet zo zitten. Maar straks, wanneer alles geverfd en gerold is, zullen dat soort zaken nauwelijks opvallen. Daarna heb ik nog wat schroefgaten en plekjes geplamuurd en een handgreepje geplaatst op het deurtje dat toegang biedt aan de ruimte onder het dakbeschot.
De tijd vloog voorbij, want het was inmiddels drie uur later geworden. Dus vlug de boel opgeruimd en weekend vieren. Beginnend in de zon. Net als de ooievaar op het nest toen ik dat weer passeerde.