maandag 23 juli 2018

Wat een tropische warmte!

Met de camper is het zoeken naar wat verkoeling alleen maar leuker geworden. Er zijn echter veel locaties waar campers of bestelbusjes niet toegelaten worden. Helaas, pindakaas. Met warm weer zoeken we graag een plekje aan het water. In Flevoland is water genoeg, maar de recreatiemogelijkheden zijn mondjesmaat. Een enorme kustlijn langs het IJssel- en Markermeer is er wel. Velen worden naar de randmeren gestuurd of naar de Hollandse kust. Vreemd als je bedenkt dat Flevoland graag meer toeristen zou willen ontvangen.
Het gebruik van een camper is ook flink toegenomen. Toch zie ik relatief veel krakkemikkige camperplaatsen, waarvan sommige relatief duur zijn, vergeleken met een plek op een camping met veel meer voorzieningen.
Met de kampeerbus hebben we alles bij de hand, behalve een werkende koelkast. Om die reden (dagjes weg) en wellicht voor onderweg overweeg ik nog steeds de aanschaf van een aggregaat (je). Er zijn tegenwoordig compacte modellen die 2000 watt leveren voor een prijs nog minder dan die van een zonnepaneel. Ik zou zo'n ding achterop de bus willen monteren in een rek. Op de manier waarop men met jeeps een jerrycan vervoert. Kan ie ook onderweg de koelkast laten werken. Zo'n aggregaat is ook handig voor wildkamperen. Maar we zijn niet zo wild.
Zoals ik al eerder aangaf, heb ik afgezien van een zonnepaneel plus alle toeters en bellen in de vorm van extra accu, controle paneel, omvormer enz. Veel te duur en nog meer kans op storingen. We houden het liever basic. Daarom ook liever dubbele bladveren dan een veersysteem op lucht.