maandag 9 juli 2018

Er zit muziek in de bus

Het volgende punt op het lijstje betreft de luidsprekers van de kampeerbus. Ik heb bijna 2 jaar geleden een andere autoradio in de bus geplaatst. De oude, originele deed alles behalve geluid maken. De jongere radio geeft 4x 50 watt aan geluid. Dat werd echter gestuurd naar twee luidsprekers van slechts 25 watt elk.
Oké, het was zondag. Maar ik was in een loods op een industrieterrein, ver verwijderd van de kerk. Ik heb nu alle vier luidsprekeruitgangen benut. Voorin heb ik de lichte speakers vervangen door zwaardere exemplaren. Achterin, boven het bed annex zitgedeelte heb ik tegen het plafond twee opbouwluidsprekers gemonteerd. Onder het dashboard, achter de radio was het even flink zoeken naar de juiste draden om de extra luidsprekers aan te sluiten. Gelukkig weet zoon Ben ook erg veel van car-audio. Die keek even op zijn smartphone en gaf de kleurcodes aan mij. Het trekken van de twee extra luidsprekerkabels was ook nog een aardig klusje. Ze moesten van onder het dashboard netjes en onzichtbaar naar achteren aangelegd worden. Ik mag wel zeggen, dat het er keurig uitziet. Maar ja, ik ben dan wel de bekende slager, die iets over zijn eigen vlees zegt.
Ik neem altijd muziek mee voor onderweg. De radio heeft ook een cd speler, maar die gebruik ik niet. Ik maak liever gebruik van usb-sticks, waar ik heel veel muziek op kwijt kan. Die sticks nemen nauwelijks ruimte in. Ik leg ze in de asbak. De cd's vind ik onhandig vanwege het opbergen en het feit dat er aanzienlijk minder muziek op zit. Ik heb op een externe schijf heel veel muziek staan, die ik van mijn lp's via een digitale platenspeler in MP3 bestandjes heb omgetoverd. Zo kan ik zelf leuke sticks maken met gevarieerde muziek of enkel blues of pop of c&w enzovoort.