woensdag 11 juli 2018

Met de tandemasser

Vandaag heb ik vanwege de grote hoeveelheid afval in de loods, een aanhanger gehuurd met de dubbele as. Normaal gebruik ik een aanhangwagen met enkele as, die maximaal 750 kg mag hebben. Dit keer een met een dubbele as met een maximum laadvermogen van 2.000 kg. Het scheelt weer een keer extra rijden, al kost de huur dit keer het dubbele : 30 euro/dag.
Zo'n wagen met dubbele as is heel lastig met de hand te manoeuvreren vanwege de twee wielen aan beide zijden. Dat is helemaal een crime, wanneer je zo'n bak gevuld met afval moet draaien. Als het even kan doe ik dat natuurlijk als ie aan de trekhaak hangt. Maar dat kan niet altijd. Dit was de eerste en laatste keer dat ik zo'n bak huur. Dan maar twee keer rijden met een lichtere bak. Overigens had de bus weinig moeite met het verslepen van zo'n 1.730 kilo wegend geval.
Onderweg hoorde ik over de trieste gevallen van mensen die examen doen voor het rijbewijs. Sommigen komen bij aanvang van het examen niet eens de parkeerplaats af. De examinator merkt direct dat de kandidaat niet eens de auto onder controle heeft. Er zijn erbij die er niet in slagen om van de eerste naar de tweede versnelling over te schakelen. De rijscholen / instructeurs, die mensen op die manier naar het examen sturen, zouden geroyeerd moeten worden. Ze hebben blijkbaar niet in de gaten, dat ze potentiële moordenaars op overige verkeersdeelnemers af sturen. De betreffende kandidaten moeten maar een jaar langer wachten en kunnen aantonen, dat ze klaar zijn voor het examen. Zijn ze nou helemaal betoeterd. En toch zijn er nog veel van die mensen die toch het rijbewijs weten te bemachtigen. Of kopen ze dat?