donderdag 5 juli 2018

Vroege vogel

Op tijd naar bed en weer vroeg op. Dat is waar ik aan gewend ben. Ik ben nu eenmaal iemand van de regelmaat. Met de jaren word ik wel wat vroeger wakker. Tegenwoordig ben ik  rond een uur of 5, half 6 klaar wakker. Ik heb dan weer vast en goed geslapen en vooral..... zin in een nieuwe dag.
Omdat ik een vroege vogel ben, staat het ontbijt meestal klaar als Sonja uit de badkamer komt. Vaak ben ik dan met Fenna nog buiten, want die heeft na haar ontbijtje (een boterham met smeerworst) natuurlijk ook fysieke reservoirs die geleegd moeten worden.
Als ik het ontbijt voor ons drietjes klaarmaak, luister ik ook naar het nieuws via de tv. Afhankelijk van het soort bericht, kijk ik dan ook even. Ik werp dan ook een blik op de kalender, zodat ik weer zie wat er die dag te gebeuren staat. Als Fenna en ik weer terug zijn en Sonja nog in de badkamer is, lees ik via het internet buitenlandse kranten. Meestal, al dan niet vertaald, in het Engels of Duits. Ik controleer gelijk ook even de mailbox en verwijder onbelangrijke berichten.
Ik mag dan steeds vroeger op zijn, ik ga nog steeds rond hetzelfde tijdstip naar mijn nestje. Ik ben een ochtendmens. Ik geniet dus alsmaar langer van de dagen. De jongelui willen weer met de kampeerbus op vakantie. Dus ik ga wat voorbereidend werk aan de bus doen. Ik heb ze geadviseerd dit keer een aanhangwagentje mee te nemen voor de bagage. Vorig jaar zaten ze middenin tussen hun kampeerspullen.