donderdag 26 juli 2018

Patricia het Pispaaytje

mijn vogeltje...
Ze heeft een rechtszaak gewonnen. Degenen die het filmpje hebben gepubliceerd, waarop te zien is dat Patricia Paay plassex heeft met een vriend, moeten haar 30.000 euro schadevergoeding betalen. Is dat conform de gemiddelde betaling voor zo'n filmpje in een commerciële omgeving? Ik weet het niet. En hoe zit het met de maker van dat filmpje? Het is toch zeker niet per ongeluk uit zijn broekzak gevallen en op het www terechtgekomen?
Hoe dan ook, ik blijf het een raar fenomeen vinden. Wie gaat / laat er nou opnames maken van zijn / haar seksuele uitspattingen? Iedereen weet, dat in relaties er altijd wel momenten komen dat het niet botert. Of dat iemand te diep in het glaasje heeft gekeken of te veel heeft geblowd, gespoten of gesnoven. Of gewoon op een verkeerde knop gedrukt kan worden. En ja, dan kunnen er rare dingen gebeuren. Kortom, iedereen wordt geacht te weten, dat mensen rare, nare dingen kunnen doen.
in de slaapkamer....
Ik lees ook veel over tieners, die elkaar naaktfoto's sturen. Sommigen denken te maken te hebben met een leeftijdgenootje. Maar dan blijkt het een oude viespeuk te zijn. Allemaal ook erg onverstandig. Maar ja, tieners hebben nog verzachtende omstandigheden vanwege hun nog niet voldoende ontwikkelde hersenen. Paay heeft ze blijkbaar ook. Er zijn er die het achteraf erg vervelend vinden, wanneer anderen stellen : had je maar niet zo dom moeten doen. Tja, dan zit je als slachtoffer nog steeds niet in de juiste modus. Natuurlijk mag je doen wat je zelf wilt. Maar dat mag die andere dus ook. En dus sta je met je blote kont op het internet. De boeken met als titel  "Fotografie en filmen voor dummies" missen een hoofdstuk. Iets over Gezond verstand en berouw en zonde.